Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Landbrugskommissær Janusz Wociechowski siger, at økologi vil spille en nøglerolle i at gøre EU's landbrug bæredygtigt. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Nu tager EU første skridt mod mere økologi

EU har igangsat processen, der skal øge det økologiske areal og forbrug, så unionen kan nå sin 2030-målsætning.

EU har nu taget første skridt på vejen mod sin målsætning om, at 25 pct. af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Kommissionen har nemlig åbnet for indsendelse af forslag til initiativer, der kan stimulere den økologiske efterspørgsel og dermed øge produktionen.

Der vil være mulighed for at indsende forslag indtil den 27. november, hvorefter de skal vurderes og være med til at danne grundlag for en decideret økologisk handlingsplan, der skal booste den økologiske udvikling. Handlingsplanen forventes at være klar til vedtagelse tidligt næste år.

"Strategierne for 'Farm to Fork' og biodiversiteten sætter ambitiøse mål for landbrugssektoren for at sikre, at den er klar til Green Deal (EU's grønne pagt, red.) Økologisk landbrug vil spille en nøglerolle i omstillingen, som vi stræber efter for et mere bæredygtigt fødevaresystem og en bedre beskyttelse af vores biodiversitet," siger landbrugskommissær Janusz Wociechowski i en pressemeddelelse.

Europa-Kommissionen planlægger desuden at afsætte 40 mio. euro til kampagner for økologisk landbrug for at øge efterspørgslen.

'Farm to Fork'- og biodiversitetsstrategien er to strategier, der blev præsenteret af kommissionen i maj. De skal understøtte EU's overordnede grønne pagt - Green Deal - der skal sikre klimaneutralitet i 2050. Det økologiske landbrugsareal i EU udgør p.t. ca. 7,7 pct.

Flere artikler fra samme sektion

EU-kommissær vil ikke ændre antibiotikaregler

EU vil ikke ændre eller dispensere for reglerne om veterinære lægemidler trods dansk bekymring for stigende antibiotikaforbrug. Det viser en aktindsigt, som Maskinbladet har fået.

09-08-2022 2 minutter EU

Miljøstyrelsen giver dispensation til brugen af endnu et forbudt pesticid

Danske landmænd må i en periode i år bruge pesticidet pyraflufen-ethyl i kartofler, selv om det ikke er godkendt. Miljøstyrelsen har nemlig endnu en gang givet dispensation til brug af et ellers forbudt pesticid.

12-07-2022 3 minutter Pesticider

Dyrevelfærd i økologien: Der er fortsat plads til forbedring

Økologisk Landsforening har talt varmt for at sende dyr ud på græs og give dem rum til at udleve en mere naturlig adfærd. Udelivet rummer dog også farer for dyrene.

05-07-2022 9 minutter Dyrevelfærd